Alpha 1 News

Γ. Καρατζαφέρης: Να γίνει ένα μεγάλο, ευρύ συνέδριο όλων των Δεξιών κομμάτων

 

Την άποψη της πραγματοποίησης ενός μεγάλου, ευρύτερου συνεδρίου όλων των κομμάτων της Δεξιάς, ώστε να οργανωθεί η αντιπολίτευση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, με αφορμή τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο άλλοτε Βουλευτής της Ν.Δ., δήλωσε: "Πρέπει να ληφθούν ευθύνες για να μην ξεφτιλιστεί περισσότερο η παράταξη, γιατί κακά τα ψέματα, όσο και αν ενδιαφέρομαι για το τί θα κάνω εγώ, σε προσωπικό επίπεδο, με το δικό μου το κόμμα, δεν παύει να είναι το σπίτι στο οποίο μέσα γεννήθηκα. Και βλέπω ότι όλοι εκείνοι που κράτησαν όρθια τη Ν.Δ. έχουν αποστασιοποιηθεί ή τους έχουν αποστασιοποιήσει. Βλέπω και ανακατεύονται κάποιοι νεοσσοί και λείπει αυτό που λέγεται ιστορία. Πού είναι η ομάδα του '80 που νίκησε το ΠΑΣΟΚ, αυτή η ομάδα που έδινε μάχες ρε παιδί μου, που είναι η ομάδα του 47%; Αυτά τα θρύψαλα είναι; Αυτή τη στιγμή αντικειμενικά, με το χέρι στην καρδιά, βλέπει κανείς ότι υπάρχει μεγαλύτερη διάλυση στη Ν.Δ. απ' ότι στο ΠΑΣΟΚ, που λέγαμε ότι προσμετρά το τέλος του βίου του. Άρα εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες και ευθύνες, πέραν από το όριο αυτών των μικρομεσαίων που ασχολήθηκαν με την προεδρία τώρα".

O κ. Καρατζαφέρης, συνεχίζοντας, είπε: "Είναι μία κωμωδία πλέον. Και λυπάμαι εξαιρετικά που φέρανε και φτάσανε εκεί τη Νέα Δημοκρατία. Τελικά κάποτε λέγανε ότι ένας Καραμανλής την ξεκίνησε και μετά από έναν Καραμανλή θα τελειώσει, γιατί μετά τον Καραμανλή όλο αυτό το πράγμα δεν ήταν Νέα Δημοκρατία... Λυπάμαι δεν είναι περιβόητη, είναι πλέον διαβόητη. Κάτι πρέπει να γίνει, γιατί η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο δεν θα λειτουργήσει, αν ξεφτιλιστεί περαιτέρω αυτή η παράταξη. Την ξεφτιλίσανε, την ξεφτιλίσανε. Και καλά θα κάνουν όλοι οι συμμέτοχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Βλέπω ένα έλλειμμα σοβαρότητας, το οποίο ξεκίνησε εξ' αρχής, δηλαδή με τις υποψηφιότητες. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι τέσσερις καλύτεροι οι οποίοι υπάρχουν μέσα στη Ν.Δ. ήταν αυτοί οι οποίοι τελικά ήταν στον πίνακα των υποψηφίων. Το απορρίπτω δηλαδή σας σκέψη. Αυτό δείχνει μία σήψη. Κάποτε διαγκωνίζονταν οι καλύτεροι. Εγώ έζησα και τον αγώνα του Ράλλη με τον Αβέρωφ, έζησα και τον Μητσοτάκη με τον Στεφανόπουλο, έζησε τον Μπούτο τότε με τον Αβέρωφ πάλι, μεγάλα ονόματα και ακόμα την μονομαχία του Καραμανλή, με τον Σουφλιά και τον Έβερτ. Από εκεί και πέρα άρχισαν τα πράγματα να ξεφτίζουν. Ότι έγινε το 2009 με τον Σαμαρά και την Μπακογιάννη, έ τώρα πλέον είναι ολοκληρωμένος ο ευτελισμός".

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφερθείς στην λύση του προβλήματος, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είναι η ώρα των Δημογερόντων. Δεν ξέρω αν θα είναι μία πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή κάτι άλλο, αλλά χρειάζεται μία πρωτοβουλία των Δημογερόντων, διαφορετικά δεν σώζεται η κατάσταση... Αυτή τη στιγμή ισχυρά ονόματα είναι στο θεωρείο και βλέπουν με μεγάλη πίκρα όλα αυτά. Όλοι αυτοί που ήταν κάποτε η Ν.Δ., έχουν αντικατασταθεί από κάποια παιδαρέλια, καιροσκόπους, οι οποίοι πίστευαν ότι μέσω της Ν.Δ. θα γλύψουν περισσότερο το κόκκαλο της εξουσίας. Πού είναι συνεισφορά σε έναν αγώνα. Τον αγώνα για ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάναμε τον αγώνα για ανατροπή του ΠΑΣΟΚ, δεν τον βλέπω. Και δεν βλέπω και κανέναν να καθοδηγεί τον αγώνα, δεν βλέπω και κανέναν να μάχεται...

Χρειάζεται μία μεγάλη αλλαγή. Εγώ θα έλεγα ότι το λιγότερο, το ελάχιστο, είναι να γίνει ένα μεγάλο, ευρύ συνέδριο όλων των Δεξιών κομμάτων!".


Ενώ τέλος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε: "Δεν μπορώ να είμαι απών στην ανάγκη οργανώσεως της αντιπολίτευσης"


 Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στον Flash 96,0 F.M.: